Selo&Planina&Grad

Jubilarna 60. BICIKLISTIČKA Trka kroz Srbiju kreće sa JAHORINE

60. biciklistička Trka kroz Srbiju počinje sa Jahorine Foto: OC Jahorina

Olimpijski centar Jahorina, grad Istočno Sarajeva i sve opštine grada Istočno Sarajevo podržale su jubilarnu 60. „Trku kroz Srbiju“ čija će prva etapa startovati 1. septembra sa olimpijske lepotice, a završiće na Zlatiboru.

Ovo su poručili na Jahorini predstavnici olimpijskog centra koji imaju izuzetno dobru saradnju sa čelnim ljudima Biciklističkog saveza Republike Srpske i Biciklističkog saveza Srbije. Zajednički cilj je da Jahorina bude predstavljena kao biciklistički centar ovog dela Evrope, kako profesionalnog, tako i rekreativnog za šta ima idealne uslove, navodi se u saopštenju.

„Izuzetna nam je čast što smo drugi put domaćini i što će trka koja briše granice krenuti sa naše najljepše planine. Iako je ovo najteža godina sa ponosom možemo da konstatujemo da je naša planina centar turizma i ovog ljeta. Bio nam je Novak Đoković, organizovali smo Ultra tejl trku, a sada najavljuje i ovaj divan događaj“, rekao je predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

Druga etapa biće vožena od Mionice do Požarevca, dok je treća od Zrenjanina do Novog Sada.

„Već sada je prijavljen maksimalan broj ekipa, tako da će učestvovati više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja svijeta. Jako nam je važno što smo ponovo na Jahorini i što je biciklizam prepoznat kao sport koji itekako može da podigne ionako dobre turističke brojke olimpijskog centra. Proširenu saradnju koja će za cilj imati da kroz još nekoliko događaja svjetskog formata pozicionira Jahorinu u centar cikloturizma“, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Izvršni direktor OC Jahorina Iva Ivkić naglasila je da se raduje ponovnom domaćinstvu trke koja dodatno pospešuje promociju planine.

„Jahorina je i u toku ljetne sezone postala ponosni domaćin sportskim manifestacijama međunarodnog karaktera, prije par dana smo uspješno realizovali Jahorina ultra trejl takmičenje koje je okupilo više od 230 učesnika, a sada se spremamo za biciklističku trku koja će, nadamo se, biti još brojnija. Sa velikim zadovoljstvom ćemo ugostiti bicikliste i prezentovati im sve što Jahorina nudi i u toku ljetne sezone i nadamo se da će lijepu sliku sa naše planine prenijeti dalje u svijet. Od ovog ljeta smo dodatno obogatili našu ponudu novim ljetnim atrakcijama (tower, loopster i skydive) a naš planinski bob koji je jedan od najdužih u Evropi i dalje izaziva najveću pažnju posjetilaca. Sa čelnicima biciklističkih saveza smo razmatrali opciju dovođenja svjetskog biciklističkog kupa na Jahorinu što bi bila idealna promocija na svjetskom nivou. U saradnji sa gradonačelnikom, načelnicima opština i biciklističkim savezima sigurno možemo uraditi mnogo što će doprinjeti razvoju ove regije“, rekla je Iva Ivkić.

Konferenciji za medije su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović, opštine Trnovo Dragomir Gagović, Sokolac Milovan Bjelica, Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i PR opštine Istočni stari Grad Bojana Šarović.

Teme