Banke

IPification je regionalni pobednik Elevator Lab challenge-a Rajfajzen banke

Foto: Promo

Startap IPification koji razvija proizvod u oblasti mobilne autentifikacije, pobedio je na finalnom izdanju takmičenja Elevator Lab Challenge u organizaciji Raiffeisen Bank Internationala i Startita. Tim IPification je već poneo titulu najboljeg startapa na lokalnom izdanju Elevator Lab challenge-a za Srbiju, a ovog puta je, pored titule regionalnog pobednika, osvojio i nagradu od dodatnih 5.000 evra za dalji razvoj svog proizvoda.

Osim ukupne novčane nagrade od 10.000 evra, IPification tim dobija i priliku da se predstavi na međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u 2021. godine, mogućnost potencijalne saradnje sa Raiffeisen grupom, kao i pristup 1,7 miliona klijenata regionalnih filijala banke.

Pored pobedničkog tima, publici i žiriju su se predstavili pobednici lokalnih takmičenja za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, startapi Bobot i Identyum. Takođe, održano je keynote predavanje Liane Keserić, CEO Raiffeisenbank Hrvatska.

IPification je startap koji teži da revolucionizuje način na koji funkcioniše proces mobilne autentifikacije. Njihovo jedinstveno rešenje je vrlo jednostavno, u jednom kliku pomoću IP adrese identifikuje tri najvažnija mrežna elementa: broj telefona, SIM karticu i uređaj. Njihov prozivod za autentifikaciju koristi već 24 mobilna operatera sa 11 različitih tržišta.

“Mi smo oduševljeni. Sjajan je osećaj da budete prepoznati od strane vodeće banke u regionu. Radujemo se što imamo priliku da radimo zajedno sa Raiffeisen bankom i nadam se da ćemo implementirati naše rešenje u celoj grupi, kako bismo zaštitili na prvom mestu njihove korisnike i stvorili najbolje korisničko iskustvo na mobilnoj platformi”, izjavio je Stefan Kostić, izvršni direktor pobedničkog startapa.

Timovi koji su se takmičili dali su ideje za različita rešenja. Bobot tim radi na platformi za kompanije i prodavce, gde kompanije koriste platformu da izračunaju i plate bonus svojim zaposlenim prodavcima. Tim Identyuma rešava problem složene infrastrukture bankarskog sistema, njihovo rešenje je jedinstveno usmeren digitalni identitet za krajnje korisnike putem jedinstvenog API interfejsa. 

Žiri koji je doneo odluku o pobedniku je okupio predstavnike Raiffeisen banke i stručnjake iz tehnološke i fintech industrije: Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora, Raiffeisen banka a.d. Beograd, Ištvan Kovač – menadžer za strateška partnerstva i ekosisteme u Raiffeisen Bank International u Beču; Maja Miljević – vođa startup odeljenja, Maestral Solutions; Kenan Karčić – rukovodilac centra za digitalno bankarstvo, Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina; Marko Ladika – direktor digitalnih proizvoda, Raiffeisen Bank Hrvatska; i Nebojša Đurđević – izvršni direktor, Inicijativa Digitalna Srbija.

Ovo je druga godina kako se takmičenje Elevator Lab Challenge organizuje na regionalnom nivou, a prvi put potpuno onlajn. Ove godine regionalno takmičenje Elevator Lab Challenge bilo je deo Shift Money konferencije koja se prikazuje u sklopu fintech festivala u Singapuru.
Celo takmičenje dostupno je na LINKU.

Regionalni Elevator Lab Challenge sprovodila je Raiffeisen banka uz podršku organizacije Startit, navodi se u saopštenju.

Teme