Foto: OC Jahorina
Selo&Planina&Grad

DEJAN LJEVNAIĆ, direktor OC JAHORINA dobio najveće priznanje za razvoj planinskog turizma

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, juče je odlikovan najvećom evropskom nagradom na Međunarodnim poslovnim susretima u Sarajevu. „Jubilarna nagradna zlatna plaketa za životno djelo“ otišla je u ruke menadžera koji je svojim radom nakon Skijališta Srbije probudio i olimpijsku planinu Jahorinu i plasirao je visoko na mapi evropskih ski centara. Za uspehe i rezultate rada, prema rečima organizatora, za ogroman doprinos u razvoju biznisa u turizmu u BiH, regionu i Evropi Ljevanić je prepoznat i kao menadžer koji je doprineo razvoju prijateljstva i saradnje bez granica, za povezivanje ljudi, građana i država na bazi poštovanja ravnopravnosti na širim evropskim i svetskim prostorima.


Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić se zahvalio na priznanju i dodao:

“Ovo priznanje je od velikog značaja za moj tim i mene. Predivna potvrda da ljudi primećuju i prate sve što radimo. Zasluge naravno pripisujem svom timu koji sigurno ima najviše znanja i iskustva u oblasti turizma i skijaškog biznisa. Srećan sam jer smo postali svetski brend i naše poslovne aktivnosti se vezuju za region, Evropu ali sada i za tržište Kine. Siguran sam da na najbolji način predstavljamo Jahorinu u svetu, i svi cene naš rad i znanje. Često čujem da se naš uspeh pripisuje sreći ali iza svega stoji naporan rad – i preko 16 sati dnevno i u najtežim vremenskim uslovima.“


Kako je istakao, posebno je ponosan na činjenicu da su uprkos pandemiji koja je napravila ogroman uticaj na sve sfere života i rada, uspeli da zadrže 2.000 radnih mesta koji zavise direktno od Jahorine.

„Prioritet smo stavili na bezbednost skijaša i preduzeli sve najstrožije mere kako bi boravak turista na Jahorini bio u potpunosti bezbrižan. Sve to zajedno je dalo sjajne rezultate koje ni sami nismo očekivali, iskren da budem. Kao jedan od retkih ski centara u Evropi koji je otvoren za rekreativno skijanje beležimo porast poslovnog rezultata za 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Do sada je na Jahorini skijalo više od 170.000 skijaša za 80 dana skijanja u kontinuitetu i sa svih 46 km odlično pripremljenih ski staza„, naglasio je Dejan Ljevnaić.


Uz izraze velike zahvalnosti i sreće što se rad njega i njegovog tima ceni i prepoznaje Ljevnaić ističe da je ključ uspeha u odabiru pravih projekata i brzoj realizaciji:

“I nakon toliko godina rada i iskustva u ovom poslu, shvatio sam da je najjeftinije platiti znanje.”

Teme