Naša priča

Zašto je JTI NAJBOLJI poslodavac? Odgovore daju zaposleni i svi su SLOŽNI u jednom „Na posao dolaziš sa OSMEHOM“

Profesionalno usvršavanje, obuke, briga o zaposlenima kao da su članovi porodice, mogućnost da se podele ideje, izražen timski duh i rad, odlično raspoloženje među kolegama, samo su neki od razloga zašto je JTI (Japan Tobacco International) s pravom godinama dobitnik prestižnog priznanja Top Employer, nezavisnog instituta iz Holandije. Priznanja međutim nisu samo od relevantnih institucija, već i od onih koji čine kompaniju – zaposlenih. Oni JTI vrednuju podjednako, bez obzira da li su na početku karijere ili sa stažom više od decenije u firmi, da li su na nižim ili višim pozicijama, da li rade na terenu ili kancelariji, u Srbiji ili bilo gde drugo u svetu. Ovo su mišljenja deset zaposlenih JTI koji su dali odgovor na pitanje zašto je baš za njih JTI idealan poslodavac.

Milan Đurković, saradnik u prodaji: Briga o potrebama zaposlenih

„JTI je oduvek bio TOP employer za mene a sada je sa ovim priznanjem samo to ponovo potvrdio, zato što je stvarno najbolji. Više je razloga – od konstantnog ulaganja u zaposlene do brige o njihovim potrebama, benefitima… U to smo se mi zaposleni uverili ako samo pogledamo prošlu godinu, kada je proglašena pandemija, koja je bila jako izazovna i teška za sve nas. Mislim da je svaki zaposleni to osetio a kompanija je prepoznala trenutak u kojem nas je dodatno podstakla, prepoznala naše potrebe, obezbedila sva neophodna sredstva za rad i u koraku sa novim tehnološkim rešenjima, nastavili smo nesmetano rad. Mogu da kažem da smo postavili standarde u prevazilaženju izazovnih situacija. Poseban stimulans za povratak na svoja radna mesta je to što JTI ima najsavremeniji office u Srbiji, a to nam govori da briga o zaposlenima ne prestaje“.

Julijana Krvavica, šef nabavke: Osnažuje žene

„JTI je za mene idealan poslodavac, zbog toga što osnažuje žene, jer je briga o drugima jedna od glavnih vrlina!“

Dejan Stojanović, direktor prodaje: Otvoreno delimo ideje

„Ima toliko divnih činjenica u vezi sa radom u JTI, pravoj globalnoj kompaniji. Svi smo posvećeni poslu, naša kompanija nam daje priliku da radom doprinosimo ukupnim rezultatima i istovremeno da profesionalno napredujemo. Otvoreno govorimo i delimo naše ideje. Takođe volim kulturu JTI i uživam u zajedničkom radu sa svojim kolegama, partnerima, kao i u svom poslu“.

Mladen Popović: Vodi računa o svakom zaposlenom kao o članu porodice

„JTI je za mene TOP EMPLOYER zato što brine o svakom zaposlenom kao o članu porodice. Zato što je uvek prisutna pozitivna atmosfera, zato što je odlično radno okruženje i zato što sa osmehom krećem na posao svakog dana“.

Nataša Hoyer, menadžer u prodaji, Slovenija: Zaposleni u JTI je „ime“, a ne „identifikacioni broj“

„Da li ste ikada sanjali da radite u kompaniji koja zapravo neguje vašu posvećenost, entuzijazam i omogućava vašu kreativnost i inovativne ideje? Kompaniji koja vam omogućava da budete iznad svih ograničenja koja su vas ranije uvek zaustavljala? Da li ste ikada pomislili da radite u okruženju brojnih kolega koji vas podržavaju, koji zajedno sa vama širom sveta dele raspoloženje i uspeh, i da imate osećaj da pripadate zajedinci neverovatnih i izvanrednih ljudi? To nije mit. Sve ovo i još mnogo više je JTI. Mesto gde imam „ime“, a ne „identifikacioni broj“ kako mnogi pogrešno pomisle kada čuju da radim u multinacionalnoj kompaniji. Mesto gde se osećam spokojno, ali u isto vreme tako uzbuđeno i energično, kao prvog dana kada sam ušla u JTI kancelariju i zaljubila se u kulturu ove kompanije, njene vrednosti, filozofiju i način rada.
Osećam se veoma ponosno“.

Manca Tominc, analitičar, Slovenija: Osećaj inkuzije

„Postoji mnogo razloga zbog kojih je JTI najpoželjniji poslodavac, ali ono što nas razlikuje od drugih je najviše osećaj inkluzije koji kompanija pokazuje prema svojim zaposlenima. Nema pogrešnih pitanja i uvek postoji prostor za različite pristupe i nove ideje“.

Ivan Andrić: Jedan tim i jedna velika porodica

„Biti izabran za nagradu Top Employer posebno u godini koju smo ostavili iza sebe znači mnogo. Kvalitet uslova za rad ogleda se u samoj mogućnosti da kompanija zaposlene postavi na prvo mesto. Kompanija pruža toliko mnogo benefita kao i dodatnih obuka i treninga, kako bismo bili još bolji radnici i bolji ljudi. Sve ovo dovodi da se osećamo kao jedan tim, a u isto vreme i kao jedna velika porodica. Hvala JTI.“

Vojislav Vučković, planiranje i nabavka u fabrici u Senti: Mogućnost kontinuiranog razvoja, profesionalnost na svim nivoima

„Kao neko ko je godinu i po dana deo JTI-a, ono što bih definitivno izdvojio što čini JTI najboljim poslodavcem su mogućnosti kontinuiranog razvoja, transparetna feedback kultura, profesionalnost na svim nivoima, one team spirit, konkurentni uslovi zarade i širok spektar daljih benefita. Ono što me svakodnevno fascinira je što se svakom potencijalnom problemu pristupa izuzetno profesionalno, uključuju se svi činioci, odeljenja i međusobnom saradnjom se nalazi adekvatno rešenje. S obzirom na to da sam i relativno nov u odeljenju, mogao sam na svom primeru takođe uvideti bezrezervnu podršku kolega/menadžera pri obavljanju novih zadataka. U slučaju neke nedoumice, konstruktivnim konsulatacijama dolazili bismo do zaključaka. Takođe, ono što izuzetno podržavam i cenim kod JTI-a kao poslodavaca je praćenje aktuelnih trendova na tržištu rada, inovativnost, spremnost za kontinuirano poboljšanje. Bitne su i jasne vizije kako u kraćem tako i u širem vremenskom opsegu i u nekoj meri pozitivna doza samosvesti, jer na kraju krajeva važna je i lična percepcija kako bi kompanija imala jasniju sliku o prostoru za dalji napredak“.

Saša Spasojević: Brojni benefiti koji daju slobodu da se napravi balans između posla i privatnog života

„JTI kompanija vodi računa o svojim zaposlenima, međuljudskim odnosima i o zadovoljstvu svojih radnika što je čini jednom od retkih na našem tržištu. Kompanija mnogo ulaže u razvoj svojih kadrova kroz treninge i interne obuke, a postoji i mogućnost daljeg razvoja profesionalne karijere na drugim tržištima unutar naše korporacije. Pored toga, mi kao zaposleni uživamo u raznim benefitima koji nam daju slobodu da napravimo savršeni balans između posla i privatnog zivota“.

Jovan Alimpić, saradnik u prodaji: Osmeh i slika sve govore

Teme