Foto: Promo
Zdravlje

Novi vizuelni identitet farmaceutske kompanije GALENIKA

Kompanija Galenika a.d. Beograd sa sedištem, fabrikom i Institutom za istraživanje i razvoj u Zemunu, ove godine obeležava punih 76 godina uspešnog poslovanja i od ovog meseca predstavlja novi vizuelni identitet, u skladu sa modernom poslovnom vizijom kompanije. U narednom periodu, novi logotip će biti primenjivan na proizvodima kompanije Galenika, a to su generički lekovi koji se dobijaju na recept, dijetetski suplementi i kozmetički proizvodi.

Promena vizuelnog identiteta je rezultat investicionog i transformacionog ciklusa koji je realizovan tokom prethodnih godina i koji je rezultirao modernizacijom kompanije i digitalizacijom poslovanja. Novi vizuelni identitet uvodi boje koje simbolizuju vrednosti kompanije i još bliže reflektuju njenu misiju i posvećenost zdravlju i odgovornom poslovanju, uključujući najviše GMP i ISO standarde. 

„Tokom prethodne dve godine kompanija je prošla intenzivni period investicija i transformacije, zahvaljujući kojima se repozicionirala i zauzela visoko i stabilno drugo mesto po udelu na farmaceutskom tržištu u Srbiji. Galenika ostaje beskompromisno posvećena ljudima i verna zdravlju. Novi vizuelni identitet predstavlja novo uzbudljivo poslovno poglavlje tokom koga ćemo nastaviti da jačamo partnerstva i negujemo kvalitet, inovacije, integritet i solidarnost, koji su u današnje vreme posebno značajni“ – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

U prvom kvartalu 2021. Galenika je povećala proizvodnju za 32 odsto u odnosu na isti period u 2020. godini, i zabeležila rast na tržištu Srbije za 6 odsto. Izvoz u zemlje regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) je porastao za čak 147 odsto, dok je na međunarodnim tržištima van regiona (EU, Bliski istok, Afrika) Galenika povećala izvoz za 96 odsto. 

Registrovano je čak osam novih proizvoda, od kojih je četiri već pušteno u promet. Plan je da do kraja 2021. na tržište bude lansirano još 10 novih proizvoda. U saradnji sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, Galenikin institut za istraživanje i razvoj radi na transferu tehnologije još četiri proizvoda iz novije generacije generičkih lekova.

Pored fokusa na kontinuitet proizvodnje i snabdevanja, kao i bezbednost zaposlenih, Galenika je svoju posvećenost društveno-odgovornom poslovanju od početka pandemije dokazala i  realizacijom donacija u opremi za 14 zdravstvenih ustanova i donacija u lekovima za 69 organizacionih jedinica zdravstvenih ustanova širom Srbije. U okolnostima globalne pandemije i limitacija koje ista nosi sa sobom, pokazali smo kontinuitet i u podršci u organizovanju 12 stručnih medicinskih događaja u hibridnom i online formatu, za preko 1000 zdravstvenih radnika, u saradnji sa relevantnim naučnim udruženjima. 

***

Farmaceutska kompanija Galenika osnovana je 1945. godine. Krajem 2017. godine, postala je deo NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Galenika je na drugom mestu po tržišnom učešću u Srbiji, a proizvodi generičke lekove, dijetetske suplemente i kozmetičke proizvode. Strategija Grupe jeste razvoj Galenike kao moderne i fleksibilne kompanije, fokusirane na istraživanja i razvoj, koja konstantno radi na unapređenju svojih proizvoda za unapređenje zdravlja i kvaliteta života, na zadovoljstvo potrošača i korisnika.

Teme