Ceger

DELEZ Srbija u maju planira otkup više od milion litara domaćeg mleka

Najveći trgovinski lanac u zemlji Delez Srbija snažno podržava lokalnu mlekarsku industriju. Ceo asortiman svežeg mleka u potpunosti je domaće proizvodnje, a na policama ovog trgovinskog lanca čak 85% asosrtimana dugotrajnog UHT mleka je iz Srbije.

Samo u maju mesecu u planu je otkup više od milion litara domaćeg mleka, a kako bi pružila dodatnu podršku farmerima koji se suočavaju sa viškovima, kompanija će uložiti u promotivne aktivnosti i povećati akcijsku ponudu na ovoj kategoriji.

Iz kompanije poručuju da su svim strateškim partnerima već omogućili da u njihovom distributivnom centru u Staroj Pazovi skladište velike količine mleka, kao i da su u prethodnom periodu sa regionalne nabavke mleka koje se pakuje u njihovoj privatnoj robnoj marci u potpunosti prešli na lokalnu nabavku. To praktično znači da će u narednom periodu ceo asortiman PREMIA mleka biti domaće proizvodnje.

Iz Deleza ocenjuju da ovaj potez nije samo obaveza prema lokalnoj privredi i održivom razvoju, već i doprinos jačanju veza između domaćih proizvođača i potrošača. Delez Srbija, sa svojih 508 prodavnica i više od 12.000 zaposlenih, predstavlja najveći trgovinski lanac u Srbiji koji posluje kroz brendove Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop & Go. Kompanija snažno podržava lokalnu ekonomiju i nastavlja da jača svoju ulogu u njoj kroz saradnju sa lokalnim proizvođačima, obezbeđivanje sigurnog plasmana i podizanje nivoa kvaliteta proizvoda što doprinosi razvoju lokalne poljoprivrede.

Teme