Info

Svečana akademija povodom ustanovljenja nagrade PLANETARNI TESLA

Planetarni Tesla

U petak, 20. oktobra, u Rektoratu Beogradskog univerziteta biće održana Svečana akademija povodom ustanovljenja nagrade Planetarni Tesla. Novoustanovljeno priznanje biće ubuduće dodeljivano izuzetnim stvaraocima iz celog sveta, koji su se radom, inovativnošću i moralnim kodeksom najviše približili životnoj filozofiji jednog od najvećih naučnika u istoriji civilizacije – Nikole Tesle.


Nagradu će dodeljivati Tesla naučna akademija koja okuplja naučnike, istraživače, biznismene i umetnike, a na čijem čelu je dr Dejan Ilić, jedan od najvećih svetskih autoriteta iz oblasti fizičke hemije i mikroračunarstva.

“Najmanje što možemo da uradimo je da sačuvamo neprocenjivu zaostavštinu Nikole Tesle tako što ćemo nagraditi izuzetne ljude i institucije, koji su, idući tragom našeg genija, doprineli dobrobiti čovečanstva, dostigli svetske rezultate i vrhove”, rekao je, najavljujući svečanu akademiju, Vlado Markanović, autor projekta Planetarni Tesla, osnivač Dunavskog biznis foruma, kao i nagrade Кapetan Miša Anastasijević.

Teme