Selo&Planina&Grad

JAHORINA DOMAĆIN jedne od etapa biciklističke trge „Beograd-Banjaluka“ od 18. do 21. aprila

Foto: OC Jahorina

Jahorina će ove godine prvi put biti domaćin jedne od etapa biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“, koja će biti vožena od 18. do 21. aprila saopštili su direktor trke Vladimir Kuvalja i direktor Olimpijskog centra „Jahorina Dejan Ljevnaić.

„Pored sjajnih rezultata koje beležimo tokom cele zime, važno je napomenuti da je Olimpijski centar Jahorina uvek zainteresovan i za sve aktivnosti koje nisu u direktnoj vezi sa zimom i snežnim sportovima.

Ova trka je sjajna prilika da prikažemo sve prirodne lepote Jahorine, kao i biciklističke staze i terene koje imamo na raspolaganju.

Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, ponosan sam što ćemo biti domaćini ove značajne sportske manifestacije. Trka „Beograd – Banjaluka“ ne samo da promoviše biciklizam, već i omogućava promociju turističkih destinacija kroz koje prolazi.
Jahorina će biti fokus pažnje tokom treće etape trke, što je prilika da pokaže svetu svoju lepotu u punom sjaju.

Ovakvi događaji samo dodatno potvrđuje status Jahorine kao sportsko i turističkog centra od međunarodnog značaja.
Svi smo uzbuđeni zbog prilike da budemo domaćini jedne od etapa ove trke, i uz podršku Biciklističkog saveza Republike Srpske, siguran sam da će trka biti nezaboravna za sve učesnike i posetioce“, rekao je Dejan Ljevanić.

On je govorio i o tekućoj zimskoj sezoni na Jahorini.


„Kao što već znate Jahorina je omiljena planinska destinacija turista iz svih delova sveta, te još jednu uspešnu zimsku sezonu privodimo kraju. Olimpijski centar Jahorina i nakon 100 dana rada ove zimske sezone nastavlja sa odličnim rezultatima. Sigurnost na stazama, dobra ponuda i kvalitet usluga, samo su neki od razloga zašto turisti iz svih delova sveta biraju Jahorinu za svoj zimski odmor. Brojke govore same za sebe – Jahorinu je ove zime posetilo impresivnih 250.000 gostiju, sa zabilježenih 1.800.000 prolaza to potvrđuje da je Jahorina ne samo najbolji izbor u regionu, već i pouzdan partner za sve ljubitelje zimskih sportova“.

„Iskoristio bih ovu priliku da pozovem skijaše i sve ljubitelje Jahorine da još jednom pokažemo humanost uključujući se u akciju prikupljanja pomoći porodicama Todorović i Terzić za obnovu kuća koje su izgorele u požaru. Humanitarna akcija se sastoji iz dva segmenta, besplatna panoramska vožnja gondolom Poljice svakog petka, subote i nedelje do kraja sezone, kako biste ostvarili pravo na besplatnu vožnju dovoljno je da ostavite humanitarni prilog u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u gondolu Poljice. Pored toga, u našem shopu na ulazu u Olimp bar će biti postavljena kutija za humanitarne priloge“, dodao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Ljevnaić je čestitao Kuvalji na organizaciji trke s obzirom na to da je malo ljudi koji rade ovako dobre projekte.
Kuvalja je rekao da mu je velika čast što je Jahorina domaćin treće etape ovogodišnje trke, koja će obogatiti ljetni program ove planine.

“ Treća etapa ide od Višegrada do Jahorine, preko Rudog i Sokoca. Ovo je trka sa najvećim rejtingom u regionu. Takođe, biće jedna od najtežih trka jer je u pitanju brdska etapa, izuzetno teška, ali i prilika da se pokažu oni najbolji brdaši. Beograd-Banjaluka je do sada bila uglavnom sprinterska trka, prilika da se odmjere najbolji sprinteri, a sada će doći i najbolji brdaši. Ove godine je posebno to da će uspon tokom trke biti 7.200 metara, što je drugi najveći uspon u svijetu kada su u pitanju biciklističke trke, ova trka je sjajan način da pošaljemo lijepu sliku u svijet“, istakao je Kuvalja.

Kuvalja je istako da se nada da će Jahorina i u budućnosti ostati na mapi trke, a ponosan je i na podršku koju imaju od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Teško bez podrške da možemo. Mi se trudimo da pratimo situaciju i da se uzdižemo. Predsjednik Dodik je pokrovitelj ove trke već nekoliko godina jer je i sam sportista i zna koliko sport znači za promociju jedne zemlje. Sport je zdrav i on to podržava. Uvijek je uz nas, kao što smo i mi uz njega“, istakao je Kuvalja i zahvalio Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu za podršku koju im pružaju.

Oko 175 biciklista sa svih kontinenata tradicionalno će krenuti iz Beograda 18. aprila, a cilj prve etape biće u Bijeljini.
Dan kasnije vozi se etapa od Zvornika do Vlasenice, a potom slijedi najteža, treća etapa od Višegrada do Jahorine preko Rudog i Sokoca. Posljednja etapa na programu je 21. aprila od Doboja do Banjaluke.

Teme