Inovacije

Digitalna platforma AgroSens nominovana za najbolje rešenje za e-poljoprivredu Evo kako možete da pružite podršku

Foto: Promo

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) nominovala je digitalnu platformu AgroSens za nagradu Svetskog samita za informaciono društvo (WSIS Prizes 2021), kao jednu od najboljih aplikacija za e-poljoprivredu. 

AgroSens je jednostavan digitalni alat koji poljoprivrednicima omogućava da prate stanje useva i planiraju aktivnosti pomoću mobilnih telefona ili računara na osnovu podataka prikupljenih sa satelita, dronova, različitih senzora i meteoroloških stanica. Kako se zbog pandemije virusa COVID-19 sve više aktivnosti obavlja na daljinu, platforma AgroSens posebno je dobila na značaju i stalno se unapređuje da bi na najbolji način odgovorila na potrebe korisnika. 

Iz Instituta poručuju da ova nominacija dokazuje da je BioSens na pravom putu kada je reč o digitalnoj transformaciji poljoprivrede i pozivaju sve da im se na tom putu pridruže. 

Postupak za podršku

U toku je faza glasanja koja traje do 31. marta. Svi oni koji žele da pruže podršku i glasaju za AgroSens, postupak je sledeći: 

  1. Posetite stranicu i registrujte se 
  2. Kada stigne mejl za konfirmaciju, kliknite na “Confirmation”
  3. Ulogujte se na platformu 
  4. Kliknite na “Voting Form” i izaberite e-agriculture iz padajućeg menija 
  5. Nađite AgroSense i kliknite “Vote”

Misija Instituta BioSens je da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede, podigne svest o njenim benefitima, kao i da sveobuhvatna znanja o tome učini dostupnim široj zajednici. Digitalna platforma AgroSens je besplatna i ima više od 15 000 korisnika, a sve informacije dostupne su na sajtu agrosens.rs.

Teme