Selo&Planina&Grad

OC JAHORINA predstavila turističku ponudu NA LETO NAJVEĆI DOGAĐAJ JAHORINA ULTRA TRAIL

Na ATP turniru „Belgrade open 2021“ u Beogradu na kojem učestvuju neka od najpoznatijih imena iz sveta tenisa, OC Jahorina zajedno sa partnerima Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turističkom organizacijom Republike Srpske i Turističkom organizacijom Jahorina predstavio je potencijale turističke ponude. Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, najavio je brojne aktivnosti i događaje koje će dočekati sve ljubitelje planine, ali i predstavio investicije koje će se realizovati ovog leta.


„Naš najveći događaj ovog leta biće Jahorina Ultra trail, najveće bosanskohercegovačko takmičenje u trail trčanju koje će se održati 24. i 25. jula. Tradicionalno povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine organizujemo akciju čišćenja Jahorine, 5. juna, ali ove godine simbolično uz akciju pošumljavanja planine. Zbog velikih infrastrukturnih radova koji su u planu želimo da se odužimo prirodi i na taj način sačuvamo balans. Već pripremamo nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Planirana je i izgradnja dva šestoseda i dva ski lifta za stazu Spust gdje se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje. Već smo krenuli sa radovima na izgradnji novog sistema za osnežavanja na 7 km ski staza, a već postojeće staze ćemo dodatno uređivati i zatravljivati. Osvetlićemo stazu koja nosi ime Novak Đoković i zaista sam ponosan na tu privilegiju koju smo dobili upravo zahvaljujući sjajnom odnosu i saradnji sa porodicom Đoković“, istakao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.


Goran Đoković u ime organizacije ATP turnira poželeo je svima dobrodošlicu i dodao:

„Veoma mi je drago što sa OC Jahorina već duže vreme imamo sjajnu saradnju. Jahorina je predivna planina i često zimi provodimo vreme upravo tamo. Posebno bih želio da izrazim zahvalnost OC Jahorina koji podržava svaku našu akciju i da poručim da smo mi uvek tu da podržimo sve promene i novitete koji se dešavaju na planini. Hvala mnogo na pozivu da budem deo ovako jedne lepe priče i zaista se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti imati ponovo zajednički događaj“. 


Da su rezultati zimske sezone fascinantni, ocenio je i predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek, rekavši da se olimpijska lepotica sa istim elanom sprema i za predstojeću, ljetnju sezonu. Dodatno, Elek se osvrnuo i na saradnju sa porodicom Đoković, izrazivši zahvalnost na tome.


„OC Jahorina je u poslednje tri godine dio pobedničkog tima Novaka Đokovića na šta smo izuzetno ponosni, ali i zahvalni celoj porodici Đoković na čelu sa Novakom. Jahorina je jedina planina na svetu na kojoj je dopušteno korišćenje Novakovog imena, što je za nas neizmerna radost. Nadam se da ćemo osim ovog turnira, biti u prilici da zajedno organizujemo i događaje na Jahorini“
, poručio je Elek.


Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Branka Mihajlović, rekla je da iako Jahorina važi za lidera kada je riječ o zimskom turizmu, ni letnja sezona ne sme biti zanemarena, pri čemu je Srbiju istakla kao primarno turističko tržište.

„Ove godine, Turistička organizacija Republike Srpske će u u saradnji sa OC Jahorina i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji raditi na promociji turističke ponude Jahorine u Srbiji. I dalje ćemo raditi na privlačenju turista iz Srbije jer je to svakako naše primarno turističko tržište, a tome u prilog govori činjenica da smo prošle godine, uprkos pandemiji i mjerama koje su bile na snazi, uspeli da ostvarimo značajan broj noćenja turista iz Srbije, i verujem da će taj trend i da se nastavi“, istakla je je Mihajlović rekavši da joj je čast što je Turistička organizacija Republike Srpske imala priliku da i na događaju kao  što je ATP turnir učini korak više približavanju turista iz Srbije olimpijskoj planini. Jelena Kusmuk, samostalni stručni saradnik u Predstavništvu Republike Srpske, istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što ima priliku da u Beogradu predstavi turističku ponudu Republike Srpske.

„Olimpijski centar Jahorina je biser naše turističke ponude, te nam je neizmerno zadovoljstvo da učestvujemo u predstavljanju Republike Srpske upravo sa akcentom na ponudu OC Jahorina, najpoželjnije zimske, ali i letnje turističke destinacije u ovom delu Evrope. OC Jahorina je sinonim za uživanje, a letnja ponuda je jednako atraktivna kao i zimska“, rekla je Kusmuk i pozvala sve turiste iz Srbije da posete Republiku Srpsku.
„Ističemo naše otvoreno srce i bratski poziv, dođite i uživajte u prirodnim lepotama i turističkim destinacijama naše Republike Srpske“, poručila je ona.
OC Jahorina obezbedio je brojne zanimljive sadržaje za letnju sezonu, ali u toku su i pripreme za zimsku 2021/22, a sve sa željom da se turistima i ljubiteljima olimpijske lepotice obezbedi kvalitetan i zanimljiv boravak na planini.

Teme