Selo&Planina&Grad

OLIMPIJSKI PODVIG Najuspešnija zimska sezona u istoriji Jahorine, uveliko se prave planovi za novu

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra, skijanje su pokrenuli prvi u regionu i izazvali pravi bum u skijaškom krugu Evrope. Nakon sjajnog početka uslijedili su i odlični poslovni rezultati uprkos otežanoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona. Skijanje na Jahorini je i zvanično završeno a skijaši su ove sezone imali priliku uživati i u proljećnom skijanju koje je trajalo do 5. maja.


Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

“Prema parametrima koje pratimo možemo reći da je, uprkos mnogobrojnim izazovima, ova zimska sezona najuspješnija ikada realizovana na našoj planini. Najveću zahvalnost dugujem svim zaposlenim u Olimpijskom centru Jahorina koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprijekorno i u skladu sa epidemiološkim mjerama. Za 125 dana skijanja na našim stazama je skijalo preko 265.000 skijaša – napravljeno je 2.375.000 prolaza a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu koja je bila najuspješnija po svim parametrima poboljšan je za 26 odsto. Tokom ove sezone na Jahorini je za besplatno skijanje djece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 20.000 ski karata što je povećanje za 16 odsto i siguno smo stvorili mnogo novih skijaša koji su razvili ljubav prema Jahorini i skijanju.“

Dejan Ljevaić
Foto: Aleksandar Aresenović ThePRESTIGE


Vedni tim ovog centra već priprema nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Planirana je i izgradnja dva šestoseda jedan u Rajskoj dolini i prebacivanje instalacije šestojed Poljice u naselje Trnovo kao i izgradnja dva ski lifta za stazu Spust gdje se 84 godine održalo olimpijsko takmičenje. Radiće se i na izgradnji novog sistema osnežavanja na 7 km ski staza, već postojeće staze će se dodatno uređivati i zatravljivati.

Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvetljenja staze Novak Đoković dužine 1.000 m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu i na ukupno 5 km ski staza za noćno skijanje. U planu je i da se proširi terasa Olimpijskog bara ali i modernizacija polaznu i izlazne stanice čuvenog dvoseda Ogorjelica i izgradnja potpuno novog parking sistema koji će doprineti boljem funkcionisanju na planini.


„Hteo bih da se zahvalim svim gostima Jahorine koji su nam ukazali poverenje i tokom ove zimske sezone i već sada da najavim nove investicije i projekte koji su planirani za sledeću zimsku sezonu. Nestrpljivi smo da realizujemo sve planirano što će sigurno doprineti još većem zadovoljstvu naših gostiju što za nas predstavlja najveći uspeh i podstrek za nove olimpijske podvige“, dodao je Ljevnaić.

Teme