Selo&Planina&Grad

JAHORINA ULTRA TRAIL Takmičenje počinje sa IGMANA održaće se 24. i 25. jula, prijave u toku

Sedmo po tradiciji ali drugo i do sada najizazovnije izdanje Jahorina Ultra traila u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina je iza ćoška. Ove godine trkači imaju šansu da se oprobaju u tri trke – Mini 24 km, Maxi 50 km i Ultra 100 km. Posebna zanimljivost je da Maxi startuje na Bjelašnici čime organizatori žele povezati dve olimpijske planine.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na Jahorini direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je rekao da Maxi trku organizuju u saradnji sa ZOI 84.

„Na naše veliko zadovoljstvo zajedničkim snagama sa direktorom Jasminom Mehićem i njegovim timom ćemo realizovati Maxi trku koja je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dve olimpijske planine i u centar stavlja grad Sarajevo. Prijavljeno više od 300 takmičara iz 20 zemalja, koji će trčati našim novim trail stazama. Prijave i uplate za takmičenje koje će se održati 24. i 25. jula su moguće do 19. juna i nakon toga, mi se selimo na teren. Prijave su i ove godine na našem zvaničnom sajtu – www.jahorinatrail.com i pozivam sve trkače, rekreativce ali i profesionalce da se prijave i uživaju na trail stazama gde lepota sreće izazov.“


Sve trke su pokrivene Race Management Solutions Sistemom za merenje vremena i „live“ praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com. I ove godine, preporuke za smeštaj su usmerene ka hotelu Vučko, koji je za učesnike Jahorina traila obezbedio posebne cene i uslove.


„Potrudili smo se da i ove godine iznenadimo startnim paketom u kojem se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj. Nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, plus nagrade sponzora (M:tel, Samsung, Bracom, Petrol, Sport vision, Planet bike, Fun&Fit, hotel Termag, hotel Monti i OC Jahorina) ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre, Red bull 400, Skakavac trail, Golden ring Ultra trail, Stara planina Ultra trail i Ultra Trail Hungary,“ dodao je Ljevanić.


Direktor ZOI 84 je Jasmin Mehić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dve planine:

“Od dva ski centra, Bjelašnice i Jahorine, se očekuje da se dugoročno uvezuju. Radimo jako puno na uvezivanju letnje ponude, a Jahorina Ultra trail je naš prvi korak. Letnja ponuda je budućnost skijališta kako Jahorine tako i Bjelašnice i svaka inicijativa koja uvezuje ova dva skijališta je uvek dobrodošla. Drago mi je da trka Maxi trail startuje sa Igmana i imaćemo priliku da trkačima pokažemo sve lepote Bjelašnice i Igmana. Start sa Igmana će biti posebno atraktivan za trkače jer pripremamo interesantan program“.
Projekat su i ove godine podržali: Grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Jahorina, Turistička organizacija Republike Srpske i RED BULL i SARA VODA. Medijski pokrovitelji projekta su BHRT1, AVAZ, RSG GRUPACIJA, LILIUM, GLAS SRPSKE I NEZAVISNE NOVINE.

Teme