Selo&Planina&Grad

NOVE prijave ZA JAHORINA ULTRA TRAIL do 16. JULA, do sada prijavljeno 80 takmičara za Maxi trku

Foto: OC Jahorina

Jahorina Ultra Trail 2021 je takmičenje koje će se odvijati na stazama različite dužine i na kom mogu učestvovati kako trkači rekreativci tako i profesionalni trkači. Trka je kao dvodnevni događaj koncipirana tako da svojim stazama poveže Jahorinu s drugim delovima BiH, da promoviše prirodno, kulturno, istorijsko i olimpijsko nasleđe. Planirane su sledeće dužine staza i njihove startne pozicije: Mini 24 km, Maxi 50 km i Ultra 100 km. Posebna zanimljivost je da Maxi startuje na Igmanu čime organizatori žele povezati dve olimpijske planine.

Na konferenciji za medije održanoj na Igmanu direktor ZOI 84 Jasmin Mehić je rekao da najatraktivnija trka Maxi kreće upravo sa Igmana.

„Kao što smo najavili i pre mesec dana Bjelašnica i Jahorina imaju zadatak da povežu sportske sadržaje i da zbog naših ljubitelja planine uvežemo sadržaje kako u letnoj, tako i u zimskoj sezoni. Jahorina Ultra Trail je vrlo konkretan primer na kojem ćemo raditi. Kao što znate, u prethodnoj godini je bila jedinstvena karta deset u sezoni, koja je objedinjavala sadržaj Bjelašnice, Igmana, Vlašića, Ravne Planine  i Jahorine. Jahorina Ultra Trail je naredni korak, a za zimu se nadamo da ćemo pružiti mnogo bolji i kvalitetniji zajednički sadržaj.“

Sve trke su pokrivene Race Management Solutions Sistemom za merenje vremena i „live“ praćenjem trkača tokom takmičenja na interenet stranici www.jahorinatrail.com. I ove godine, preporuke za smeštaj su usmerene ka hotelu Vučko, koji je za učesnike Jahorina traila obezbedio posebne cene i uslove.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je izrazio zadovoljstvo što će zajedničkim snagama realizovati Maxi trku koja je posebno atraktivna upravo zbog toga što simbolično spaja dve olimpijske planine.

„Prijavljeno je više od 80 takmičara na Maxi trku, koji će trčati našim novim trail stazama. Prijave i uplate za takmičenje koje će se održati 24. i 25. jula su ponovo moguće od 1. do 17. jula, prijave su i ove godine na našem zvaničnom sajtu jahorinatrail.com, pozivam sve trkače, rekreativce ali i profesionalce da se prijave i uživaju na trail stazama gde lepota sreće izazov. Podizanje startnih paketa smo prilagodili takmičarima, tako da će biti moguće podići paket 22.07. u Bracomu – Zetra, a 23.07. u Vučku na Jahorini. Potrudili smo se da i ove godine iznenadimo startnim paketom u kojem se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj. Nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, plus nagrade sponzora (Sunnto, M:tel, Samsung, Bracom, Petrol, Sport vision, Planet bike, Fun&Fit, hotel Termag, hotel Monti i OC Jahorina), ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre, Red bull 400, Skakavac trail, Golden ring Ultra trail, Stara planina Ultra trail i Ultra Trail Hungary.“

Projekat su i ove godine podržali: Grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Jahorina, Turistička organizacija Republike Srpske i SARA VODA. Medijski pokroviteljima projekta su BHRT1, AVAZ, RSG GRUPACIJA, LILIUM, GLAS SRPSKE I NEZAVISNE NOVINE.

Teme