Selo&Planina&Grad

Festival „JAHORINA HOT“ od 1. do 3. jula SVEČANO OTVARANJE LETNJE SEZONE na olimpijskoj lepotici

Ovog leta, Jahorina će biti omiljena destinacija svih turista koji vole da uživaju u različitim zanimljivim aktivnostima, koncertima, ali i provedu letnje dane u prirodi. Festivalom „Jahorina HOT“ koji se održava od 1. do 3. jula svečano će biti otvorena letnja sezona, a na konferenciji za medije predstavljen je program otvaranja, ali i mnogi drugi sadržaji koji će se naći u ponudi Olimpijskog centra.


Letnja sezona biće otvorena trodnevnom manifestacijom ,Jahorina HOT’. Svi posetioci planine uz bogat zabavni program tokom celog leta imaće priliku da istinski uživaju u brojnim novitetima.

„Sadržaje kakve je pripremila Jahorina, nema niko u Evropi.  Za ljubitelje adrenalina pripremljen je OLIMP avantura park, u okviru kojeg je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi, atrakcije NauticJet, Butterfly, ZipLine, koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine, kao i Tower, Loopster i SkyDive atrakcije. Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja kvadovima, karting, dečije atrakcije, edukativne i tjubing staze, samo su deo sadržaja koje će gosti Jahorine moći da koriste tokom letnje sezone. Fantastična manifestacija ,Jahorina HOT’ predstavlja najadekvatniji uvod u ubedljivo najsadržajniju letnju sezonu na planini Jahorini. Hladno najvreliji događaj obiležiće savršen sled manifestacija koje predstavljaju najbolji spoj Hedonizma, Odmora i Turizma, a koji će našim posetiocima pružiti samo najbolje iz svake od pomenutih oblasti“, istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Celodnevne aktivnosti biće prilagođene deci, ali i odraslima, a Jahorina će ugostiti neke od najpoznatijih muzičkih zvezda regiona poput Cece, Vlade Georgieva, Ace Lukasa, S.A.R.S-a, Nervoznog poštara, Kikija Lesendrića i Pilota, Leontine sa horom Čarolija.

„Veliko hvala Leontini jer je i danas sa nama, veoma mi je drago da sarađujemo prvi put. Delimo iste ciljeve i ogromnu ljubav prema deci i mladima“, istakao je na konferenciji direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, koji je i poklonio skije mališanima iz hora „Čarolija“ u okviru pokrenute akcije „1.000 skija za našu decu“, koja za cilj ima stvaranje i njegovanje ljubavi prema skijanju, te boravku na planini i vazduhu, prepunom blagodati za zdravlje i odrastanje dece.

Poznata kantautorka Leontina Vukomanović nastupiće sa svojim dečijim horom „Čarolije“ drugog dana festivala.

„Ovim putem želela bih da zahvalim OC Jahorina na pozivu i prilici da popularne dečije pesme izvedemo na olimpijskoj planini. Verujem da će deca, ali i njihovi roditelji uživati u programu koji smo pripremili za njih, a mi se neizmerno radujemo koncertu i boravku u prirodi. Ja lično mnogo volim Jahorinu i uvek je rado posećujem“.


Ne propustite nezaboravni festival „Jahorina HOT“, ali i rezervišite ovog leta svoje mesto na planini na kojoj ćete uživati svim čulima, poručili su iz OC Jahorina.ž


Raspored dešavanja:

DATUMNAZIV DOGAĐAJA
1 – 3. julJahorina HOT – Summer opening
6 – 10. julJahorina Detox
9. julJahorina Partnerski dani
23 – 24. julJahorina Ultra trail
20 – 21. avgustFashion Weekend Jahorina
23 – 30. avgustJahorina HUB
10. septembarKoncert na jezeru – Nele Karajlić i Stefan Milenković 
9 – 11. septembarJahorina digital Summit i Snow Maker Days

Teme