Selo&Planina&Grad

Kako do turističkih vaučera vrednih 15.000 dinara

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, kojom su odobreni dodatni turistički vaučeri u vrednosti od po 15.000 dinara, odnosno 10.000 dinara za one koji su već iskoristili vaučere od 5.000 dinara, prenosi eKapija.

Ko ima pravo


Pravo na vaučere, koji „moraju da se iskoriste do 31. oktobra ove godine, imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti“ – navedeno je na sajtu Vlade.


Kako je navedeno, tokom 2022. godine već je izdato, a u znatnom delu i „iskorišćeno 100.000 vaučera po 5.000 dinara, čime se stimuliše boravak domaćih turista u zemlji i utiče na produženje prosečnog broja noćenja domaćih turista“.

U Pošti Srbije izdavanje vaučera

Kako prenosi Beta, Pošta Srbije počela je danas sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
– Kao što je najavljeno, počeli smo da izdajemo molbe za vaučere. Preduzeli smo sve neophodne radnje kako bismo izašli u susret građanima i čekali smo da Vlada donese danas potrebnu uredbu – rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.


On je istakao da očekuje da će biti veliko interesovanje za vaučere i podsetio da 95.000 građana koji su u ranijem periodu aplicirali i dobili vaučere od 5.000 dinara sada imaju pravo na dodatnih 10.000 dinara.

Potrebna dokumentacija

Molbe za dodatnih 10.000 dinara će građani moći da podnesu od srede 29. juna, a potrebna dokumentacija se ne razlikuje od one koja je bila potrebna i ranije.
Svi zainteresovani koji žele da preuzmu vaučere potrebno je da sa uverenjem, ličnom kartom i rezervacijom u ugostiteljskom objektu, za najmanje pet dana boravka, dođu u poštu i popune zahtev. Njima će vaučeri biti isporučeni na kućnu adresu, prenosi Beta.

Teme