Selo&Planina&Grad

Saradnja Turističke organizacije Zlatibor i Trebinja

Foto: Danijela Nišavić

Predstavnici turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja potpisali su Protokol o saradnji između ove dve organizacije. Strane potpisnice izrazile su saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija, lokalne samouprave. Izraženo je i zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima, navodi se na zvaničnoj stranici Turističke organizacije Zlatibor.

Protokolom se takođe predviđa i realizacija zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Grada Trebinja i Opštine Čajetina, te formiranja jedinstvenog turističkog proizvoda, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizacija turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizacija zajedničkih manifestacija i dešavanja, te izrada programa, elaborata, projekata i studija od interesa za strane potpisnice.


U sklopu ovog dešavanja organizovana je prezentacija celokupne turističke ponude Trebinja za predstavnike javnog sektora i turističke privrede Zlatibora koji su svojim prisustvom uveličali ozvaničenje saradnje.
Kako je istaknuto tom prilikom, postoje odlični preduslovi da se u narednom periodu saradnja dodatno unapredi i da se, pored turizma, proširi i na ostale privredne grane kojima bi se ove dve lokalne samouprave dodatno povezale.

Teme