Selo&Planina&Grad

OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA ovogodišnji dobitnik prestižen međunarodne nagrade Svetske skijaške federacije FIS

Foto: Marija Nišić

Olimpijski centar Jahorina je ovogodišnji dobitnik prestižne međunarodne nagrade od strane Svetske skijaške federacije FIS za najkreativnije obeležavanje Svetskog dana snega. Nagrada je u ruke Olimpijskog centra otišla zbog sada već tradicionalnih Akcija „1.000 skija i 1.000 kaciga“ za našu decu čiji je cilj da skijanje učine dostupnim za svu decu bez obzira na ekonomski status porodice, kao i promocija prirode i pravih vrednosti.

Veliki broj mališana dobio je svoju prvu skijašku opremu na dodeli organizovanoj povodom Svetskog dana snega, koja je održana u saradnji s kompanijom TechnoAlpin. Organizatori World Snow Day-a, prepoznali su ovaj događaj kao najkreativniji i pored izuzetno jake konkurencije ovo laskavo priznanje pripalo je upravo Olimpijskom centru Jahorina.

Foto: OC Jahorina


Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je izjavio:

„Ova međunarodna nagrada simbolizuje izvanredan doprinos OC Jahorina u promociji zimskih aktivnosti i očuvanju snežnih sportova i veoma mi je drago što je to upravo prepoznala Svetska skijaška federacija. Primarni cilj akcije „Hiljadu kaciga za našu decu“, kao i kod akcije „Hiljadu skija za našu decu“ jeste vraćanje dece zdravom načinu života i fizičkoj aktivnosti, a udaljavanje od telefona i kompjutera i „virtuelnog sveta“. Pored šanse da uče o prirodi i okruženju u kojem žive, deca dobijaju priliku da razvijaju svoje samopouzdanje, društvene veštine, kao i porodične veze. Negovanje i stvaranje ljubavi prema planini je nešto što mi razvijamo kod naše dece. Želim da iskoristim priliku, dok sam na mestu direktora OC Jahorina, da skijanje približim svakom detetu, da nije privilegija onih koji imaju novac. Do sada je u navedenim akcijama podeljeno preko 500 skija i kaciga i mogu reći da je to samo početak, jer ovo priznanje je dodatni podsticaj za sve zaposlene u Olimpijskom centru da još više rade na stvaranju novih skijaša. Sledeća faza je skijaški kamp u kojem bi deca imala znatno povoljnije cene smeštaja nego u hotelima, kao i svih propratnih usluga.“


Svetski dan snega obeležava se svake godine u januaru, a OC Jahorina je već šest godina neizostavni učesnik.

Teme