Obnovljivi izvori energije

VODIČ za investitore zainteresovane za izgradnju BIOGAS postrojenja

Udruženje Biogas Srbija objavilo je „Vodič za investitore“ za sve investitore zainteresovane za izgradnju biogas postrojenja na teritoriji Republike Srbije.

Vodič je razvilo Udruženje Biogas Srbija, uz pomoć Sektora za rurualni razvoj Ministarstva poljoprivrede i uz podršku partnera Nemačke Biogas Asocijacije, Fachverband Biogas e.V.

Vodič baziran na savetima iskusnih investitora

Ovaj vodič je baziran na iskustvima članova Udruženja Biogas, pionira u sektoru biogasa, čija postrojenja uspešno rade već duži niz godina, a ako uzmemo u obzir da je biogas sektor u Srbiji relativno mlad, ovi dragoceni saveti i smernice biće od velike pomoći investirorima koji tek treba da se odluče na investiciju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Osnovna svrha vodiča je podsticanje novih investitora, ohrabrivanje investiranja u sektor, kao i podrška investitorima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Saznajte koje su greške

Pored korisnih informacija, u vodiču su navedene i najčešće greške pri izgradnji postrojenja, kao i koraci koje bi trebalo preduzeti da do istih ne dođe. Pored praktičnih saveta, koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, te saveta u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, u vodiču će se naći i smernice za pravilan pristup analizi sopstvenih mogućnosti, kao i primeri rada elektrana različitih kapaciteta, navodi se u saopštenju koje je objavilo Udruženje Biogas Srbija na svom sajtu.

Teme