Selo&Planina&Grad

DEVETI SAJAM ZDRAVE HRANE „MIlena Tatar 2021“ u SOPOTU

U Sopotu je održan deveti po redu Sajam zdrave hrane „Milena Tatar 2021“ u organizaciji emisije “Znanje imanje” i Gradske opštine Sopot.

Na tribini „Žene u agrobiznisu“ koja je tom prilikom održana, pored Milorada Radojevića, člana Gradskog veća za privredu učestvovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu grada Beograda i proizvođači.

„Grad Novi Sad je u poslednjih deset godina izdvojio više od 35 miliona dinara kao podršku organskim proizvođačima sa teritorije grada. Zahvaljujući ovoj podršci, broj proizvođača i površine pod organskom proizvodnjom konstantno se povećava. Drago mi je što se sve veći broj naših sugrađanki odlučuje za bavljenje organskom proizvodnjom i uopšte poljoprivredom. Od 2019. godine krenuli smo i sa podrškom mladim poljoprivrednicima u ruralnim područjima Grada. Za ove namene je do sada izdvojeno 65 miliona dinara, a od toga je 25 miliona opredeljeno za tridesetak mladih žena koje su odlučile da se bave poljoprivredom“, rekao je Radojević.

Sajam zdrave hrane „Milena Tatar 2021“ okupio je izlagače zdrave hrane iz svih krajeva Srbije, a svoje proizvode predstavili su i organski proizvođači sa teritorije Grada Novog Sada. Na štandovima su se mogli videti i degustirati voće, povrće, sokovi, džemovi, sušeni plodovi, zatim proizvodi od brašna, namazi, čajevi, rakija, vino i ostali poljoprivredni proizvodi.

Teme