Selo&Planina&Grad

JAHORINA CARES Koje epidemiološke mere se preduzimaju na JAHORINI, kako možete da se brzo testirate na COVID-19…

Olimpijski centar „Jahorina“, kao i predhodnih godina, bezbednost skijaša, u svom poslovanju, smatra prioritetom, te primarnim uslovom dobrog skijanja. Tako i ove skijaške sezone 2021/2022, na Jahorini će se strogo poštovati sve preporuke i pravila ponašanja, u skladu sa epidemiološkim merama donesenim od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Evo šta te mere i podrazumevaju.

Lične mere – zaštitna maska, distanca, dezinfekcija ruku

Bilo da je reč o merama lične prirode, odnosno skijaša koji Jahorinu posećuju u velikom broju, ili, pak, mere koje sprovodi Olimpijski centar Jahorina putem svojih zaposlenih, svakodnevno i intenzivno se apeluje na ličnu odgovornost pojedinaca. Mere lične prirode su, već svima, iako nažalost, dobro poznate, a podrazumevaju nošenje zaštitne maske ili bandane, držanje predviđene distance, te redovnu dezinfekciju ruku, dok one koje sprovodi Olimpijski centar Jahorina podrazumeva kontrolu provođenja istih, kao i redovnu dezinfekciju instalacija vertikalnog transporta. 

Beskontaktna kupovina ski karata

Iako je pandemija promenila naš način života u mnogim segmentima, neki su jednostavno već postali i stil. U pitanju je beskontaktna kupovina, na koju Olimpijski centar Jahorina stavlja veliki akcenat. Međutim, to je nešto na šta su skijaši već poprilično navikli, te i sami više preferiraju ovakav način plaćanja. 

“U saradnji sa Mastercard-om smo čak napravili sjajnu saradnju, koja podstiče ovakav način plaćanja, čime će naši skijaši imati mogućnost ostvarenja raznih benefita, te zaštite sebe i drugih. Za novu sezonu povećavamo broj prodajnih mjesta, a naš webshop je dostupan za beskontaktnu kupovinu karata tokom cijele godine. Ono što je novo su i dva kioska, odnosno, dva automata za beskontaktno preuzimanje karata koje radi 24 sata tokom dana”, kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina”.

Foto: OC Jahorina

Laboratorija za testiranje

Kao i protekle skijaške sezone, i ove zime na Jahorini će biti prisutna laboratorija za testiranje, gde će svim našim posetiocima, kojima je potreban test za povratak u matičnu zemlju, biti omogućeno brzo testiranje u samom ski centru. Jednim pozivom skijaši će imati mogućnost svih vrsta testiranja, čak i u njihovim smještajnim jedinicama, a rezultate istih dobiće samo u roku od nekoliko sati. Bilo da se radi o PCR, Antigen/Ag ili serološkom testu, laboratorija na Jahorini je opremljena za sve njihove potrebe. Za skijaše koji nisu građani susednih zemalja Bosni i Hercegovini, odnosno Srbije, Hrvatske i Crne Gore, za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, potreban je dokaz o negativnom rezultatu jednog od tri pomenuta testa, ili potvrda o vakcinaciji. 

Ambulanta  

U slučaju potrebe za pružanjem prve pomoći, ili potrebe za doktorom, svi skijaši na Jahorini mogu da budu spokojni. Ambulanta, čije je proširenje naredni investicioni projekat, dostupna im je u apsolutno svakom momentu, obzirom na rad tokom čitavog dana, odnosno 24/7. 

“Iako svakodnevno dajemo sve od sebe da bezbednost skijaša bude na najvišem nivou, te da broj povreda na stazi smanjimo na minimalan, one su neizbežne tokom sezone. No naši skijaši moraju znati da su zaposlenici Gorske službe spasavanja uvijek na zadatku, prisutni na stazama, te u svakom momentu spremni da pruže potrebnu pomoć”, naglašava Dejan Ljevnaić.

Pandemija Covid-19 ostavila je nesagledive posledice na poslovanje kompanija svih nivoa u svetu, a imun na iste nije ostao ni Olimpijski centar Jahorina. Iako je od početka pandemije na Jahorini vladala odlična organizacija, poštovanje epidemioloških mera, te savesnost zaposlenih, Olimpijski centar pretrpio je gubitak od 6 miliona KM. No, uz garanciju Vlade Republike Srpske, naporan rad, te mnogobrojne investicije, realizovan je veliki broj infrastrukturnih projekata u proteklom periodu, koji su poslovanje Olimpijskog centra izdigli, ne samo iznad nepovoljne epidemiološke situacije, već i na viši nivo. 

Teme