Selo&Planina&Grad

Nagrada za investicije i razvoj Dejanu Ljevnaiću, direktoru Olimpijskog centra Jahorina

U okviru 43. po redu izbora Evropske nezavisne agencije za najuspešnije evropske menadžere i ličnosti godine na jučerašnjoj dodeli, održanoj u hotelu Evropa u Sarajevu, Dejanu Ljevnaiću, direktoru Olimpijskog centra Jahorina dodeljeno je posebno priznanje za investicije i razvoj.

Tim povodom Dejan je izjavio:

“Svako priznanje prija ali istovremeno obavezuje da budemo još bolji. Zahvaljujući dobroj viziji i uspešno realizovanim investicijama Olimpijski centar Jahorina privlači pažnju sve većeg broja investitora ali i turista. Uspešnost jedne destinacije se meri upravo ovim parametrom, a trenutno je Jahorina lokacija broj jedan po porastu cene u real estate i po interesovanju za investiranjem. Odabirom pravih projekata, brzom realizacijom i pravilnim upravljanjem, za 4 godine tim Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Ljevnaićem je uspio da učini čudo pretvorivši Jahorinu u centar koji pokreće privredu celog regiona tokom cele godine. Nakon realizovane najuspešnije zimske sezone u istoriji, gde je zabeležen rast za gotovo 1.300 odsto, usledila je letnja sezona koja već u prvih 7 dana ostvaruje zapažene rezultate.“

Ljevnaić je dodao da u vreme investicija i velikih projekata ne smemo zaboraviti na ljude i ulaganje u znanje.


Ubedljivo najsadržajnija letnja sezona na Jahorini otvorena je 1. jula i već u prvih 7 dana rada ova destinacija privukla je pažnju velikog broja turista. Zabeležena je rekordna posećenost, te je broj prodatih karata porastao u odnosu na letnu sezonu 2020. godine za gotovo 40 odsto. Promet Olimpijskog centra Jahorina u odnosu na isti period za pomenutu sezonu porastao je za 26 odsto. 

Ukoliko je suditi prema samom početku možemo očekivati da će ovo leto na Jahorini biti najuspešnije u istoriji ali definitivno i najsadržajnije. Za ljubitelje adrenalina na ovoj planini, pripremljen je OLIMP avantura park, u okviru kog je i najduži planinski bob u jugoistočnoj Evropi, atrakcije NauticJet, Butterfly, ZipLine, koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine, kao i Tower, Loopster i SkyDive atrakcije. Biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja off road kartovima, dečije atrakcije, tjubing staze, samo su deo sadržaja koje su dostupne posetiocima svaki dan tokom letnje sezone.

Teme