Selo&Planina&Grad

PROŠIRENJE KAPACITETA SKIJALIŠTA Od 2. februara nova instalacija na JAHORINI Prača sa stazom 6

Olimpijski centar “Jahorina” obaveštava javnost da će od 2. februara posetioce dočekati nova instalacija – Prača sa stazom 6, čime se značajno proširuje kapacitet skijališta.

Ovom stazom, Jahorina povezuje čitavu planinu, pružajući skijašima nezaboravno iskustvo koje će razveseliti kako iskusne avanturiste, tako i one koji tek otkrivaju radosti skijanja.

Tim povodom, direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je da i pored nedostatka prirodnih padavina, Jahorina proširuje svoje kapacitete i omogućava bogatije iskustvo za sve posetioce: „Aktivno smo radili na pripremi staza, bez obzira na nedostatak snega u prethodnom periodu, staze su dobro pripremljene zahvaljujući našem sistemu osnežavanja koji je svakodnevno proizvodio sneg i po 20 sati.“

Trenutno je na raspolaganju sedam instalacija vertikalnog transporta, devet staza i osam veznih puteva, pružajući posjetiocima raznovrsne opcije za uživanje u zimskim radostima.

“Zadovoljstvo nam je saopštiti da je zimska sezona 2023/24 na Jahorini već pokazala svoj sjajan potencijal, sa 67 dana trajanja. Uprkos izazovima koje smo sreli, naš tim je uspešno održavao staze, a sistem veštačkog osnežavanja bio je neprestano aktivan. Do sada smo ugostili više od 120.000 skijaša koji su ostvarili preko 950.000 prolaza.” – Istakao je Ljevanić.

Naredne sedmice u periodu od 7. do 12. februara Jahorina će biti centar zabave i raznovrsnih aktivnosti povodom obeležavanja četrdesetogodišnjice ZOI. Svi posetioci će imati priliku da uživaju u proslavi istorije i tradicije na mestu gde se prošlost spaja sa budućnošću.

Teme