Povrtarstvo

Jelena Popović – Bujić Iceberg Salat Centar „Kako podići srpsku poljoprivredu na najviši nivo“

Jelena Popović - Bujić, vlasnica kompanje Iceberg Salat Centar u Dubaiju Foto: Danijela Nišavić

„Želimo da privučemo nekog stranog investitora i da za tri godine podignemo srpsku poljoprivredu na najviši nivo. Sa višedecenijskim iskustvom, znamo kako možemo da pokrenemo proizvodnju od nule i okupimo domaće prozvođače i strane investitore.“

Ovim rečima Jelena Popović – Bujić, vlasnica kompanje Iceberg Salat Centar, u Dubaiju, najavila je nameru ove firme koja se bavi pakovanjem i preradom svih vrsta salata i drugog povrća, kao i distribucijom.

Foto: Danijela Nišavić

„Moj moto je raditi posao sa misijom, a misija jeste da našu Srbiju koja je poljoprivredna zemlja damo joj kroz proizvod i vrednost više“, kaže Jelena, koja je bila u najbrojnijoj interkontinentalnoj delegaciji domaćih privrednika iz oblasti poljoprivrede na Expo 2020 Dubai.

Pročitaj još…

“GULFUD” SAJAM PREHRANE U DUBAIJU “Bliski istok tržište za našu malinu, kupinu, borovnicu, tartufe, med i mlečne proizvode” (FOTO)

NAJBROJNIJA interkontinentalna delegacija domaćih privrednika iz oblasti poljoprivrede na EXPO 2020 DUBAI (FOTO)

Ove godine u Besnom Foku proširili su kapacitete na 47 hektara kako bi povećali izvoz za Rusiju. Kada se jednom prođe put za dobijanje sertifikata onda je sve lakše. Naravno tu su i državni sporazumi o slobodnoj trgovini, koji otvaraju vrata izvoznicima.

„Želimo posebno da povećamo izvoz rukole, spanaća i salata na tržište Bliskog istoka. Nije nedostižno ni da otvorimo fabriku u UAE gde bi se prerađivalo povrće i tako da tom tržištu ponudimo zdravu hranu“, kaže Jelena Popović-Bujić za Plodnu zemlju koja je bila deo medijske delegacije.

Iceberg Salat Centar osnovan 1990. godine

Inače, Iceberg Salat Centar je osnovan 1990. kako bi proizvodio Iceberg salatu u Surčinu, koja se do tada nije gajila u Srbiji. Danas se bavi uzgojem svih vrsta salata, kao i preradom i distribucijom 180 artikala iz segmenta povrća i voća. Kompaniju je osnovao gospodin Popović, a danas je vodi njegova ćerka, Jelena Popović – Bujić, koja je ovogodišnji kandidat za prestižno priznanje EU Preduzetnik godine koje se u 2022. dodeljuje jubilarni deseti put.

Ova kompanija sa preko 120 zaposlenih, svoje proizvode prodaje McDonald’s-u, trgovinskim lancima u Srbiji i regionu, kao i renomiranim restoranima i hotelima. Pored standardnog povrća i voća, kompanija prodaje i organsko kroz robne marke maloprodajnih lanaca i kroz sopstveni Iceberg Organic Centar brend.

Putem izuzetno snažnog kanala online prodaje, kao i portala Klub zdravih navika uz vežbe, recepte i korisne savete, kompanija već godinama promoviše i edukuje potrošače o zdravom načinu života. Edukacija je i najmlađih kako od malih nogu da se hrane zdravo.

Teme